Помоћ за завршетак куће петочлане породице Ненада Лугоње
23.02.2022.

Са Благословом Високопреосвећеног митрополита Господина Хризостома успјешно је завршенао прикупљање помоћи за завршетак куће петочлане породице Ненада Лугоње са Горње Лијске, општина Вишеград.

Наиме, Ненад Лугоња живи са женом Наташом, рођеном Шубара, мајком Јелом, рођеном Батинић и дјецом: Маријом од 6 година и Горицом од 9 мјесеци. Они су побожна и вјерујућа породица, честити и вриједни домаћини села Горње Лијеске.
Породица Лугоња живи у трошној кући старој преко 80 година, без воде  и купатила. Марљивим радом, прије 11 година поред старе куће направили су нову кућу. Међутим, како у породици нико није запослен и налазећи се у тешкој финансијској ситуацији – нису били у могућности да доврше нову кућу.  Нова кућа је била покривена и на њој је недостајала столарија и завршетак унутрашњих радова.
Несебичним залагањем и финансијском помоћи мјештана вишеградске општине, Општине Вишеград, као и предузећа из овог града, унутрушњи радови на породичној кући Лугоња су успјешно завршени. У претходних шест мјесеци  урађен је струјни прикључак, разведена струја и у потпуности ријешен проблем доводних и одводних инсталација за воду. Постављена је вањска и унутрашња столарија. Вањски зидови су обложени стиропором, а на унутрашње зидове је постављен ригипс који је заштићен бавалитом и прекречен. У дијелу кухиње и купатила постављена је керамика, а у осталом дијелу куће уграђен је ламинат.
Овим путем се захаваљујемо свим донаторима који су помогли породицу Лугоња, да им буде на здравље и спасење и свако добра од Господа.

                                                                                                   јејер Саво Тривковић