Исплаћено средње звоно од скупљених прилога
21.11.2017.

Од како смо у фебруару ове године објавили и почели са скупљањем прилога за звона код храма Св. цара Лазара у Андрићграду до сада је скупљено 20768км. Као што смо и раније објавили, господин Саво Ерић из Зворника је са породицом донирао и директно произвођачу исплатио мало звоно у вредности од 3922е (звоно и носећи јарам).

Благодарећи Богу и нашем вјерном народу и свим приложницима (појединцима, приватницима, Општини Вишеград и др.) управа храма је исплатила ливници „Лиграп“ и средње звоно тешко 408 кг, као и носећи јарам у износу од 7694е. Такође, исплаћена је конструкција и елктрификација сва три звона фирми из Београда МЈ Инжењеринг у вредности од 3000е која је обезбедила електронику и израдила и монтирала конструкцију и електро-моторе, тако да се путем позива и подесивих модова могу активирати звона, одредити она која ће и колико временски звонити, што је тренутно најквалитетније и најбоље могуће решење, кад је у питању електрификација звона. Кад саградимо звоник ако Бог да, читава конструкција биће постављена и монтирана на звоник.

Новац који преостане од даљих прилога биће намењен за исплату великог звона тешког 612 кг. Уколико се неко јави да донира целокупан износ за велико звоно, прилоге од тога преусмерићемо на иконописање икона за иконостас, лево и десно од постојећег, а који је већ у изради код наших мајстора: Рајка и синова Шиниковића.

Ово је уједно и обавештење нашим верницима да ћемо на исти начин скупљати прилоге за иконописање икона за иконостас.  О томе ћемо вас даље обавештавати.

Са захвалношћу и благодарећи Богу и вама,

протојереј Средоје Андрић