ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА СРЕТЕЊА У ВИШЕГРАДУ
18.02.2020.

У храму Рођења Пресвете Богородице у Вишеграду, на празник Сретења Господњег 15.фебруара 2020.године, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит  дабробосански ,служио је св. архијерејску литургију и проповједао ријеч Божију, а уз саслужење протојереја-ставрофора: Александра Топаловића, Богдана Станишића и Рајка Цвјетковића, јереја Милоша Јањића те ђакона: Будимира Гардовића и Василија Пајевића.

Прије самог почетка свете литургије високопреосвећени је рукоположио у први степен свештенства –чтеца г.Драгана Јовића свршеног теолога, којег је у наставку литургије рукопроизвео у звање ипођакона, а потом у чин ђакона.

У бесједи, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, истакао је значај празника који обиљежавамо и да се кроз историјски догађај уношења Богомладенца Христа у храм и ношење у наручју праведног Симеона испуњење пророчких ријечи старозавјетних пророка. Истакао је и важност личности праведног Симеона и пророчице Ане кроз чије је ријечи Господ открио себе и наговјестио будуће догађаје у домостроју спасења свијета.

Приликом чина рукоположења у ђакона г.Драгана Јовића прочитано је исповједно писмо и свештеничка заклетва, а по самом чину Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, пожелио је новом ђакону Драгану Јовићу да у свештеничкој служби буде достојан примљеног чина.

Празнична радост настављена је у црквеној сали уз трпезу љубави са вјерницима парохија вишеградских.

                                                 Протојереј-ставрофор Александар Топаловић