ПРАЗНИК ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ ПРОСЛАВЉЕН У ВИШЕГРАДУ
29.04.2022.

Радост празника Васкрсења Господњег прослављен је молитвено и ове године у Вишеграду. У храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану богослужење на Васкрс је почело у 5:00 часова, а служили су протојереј – ставрофор Александар Топаловић и ђакон Василије Пајевић. Храм је био тијесан да прими све вјернике који су дошли да учествују у богослужењу. Такође се причестио велики број вјерника.
У истој атмосфери је служена литургија у храму Светог цара Лазара у Андрићграду са почетком у 24:00 часа. Служили су протојереј-ставрофор Драган Вукотић и протојереј Средоје Андрић.
У храму Пресвете Тројице у Блацама са почетком у 7:00 часова служио је протојереј – ставрофор Рајко Цвјетковић уз присуство тридесетак парохијана околних села.

Литургију у манастиру Светог Саве у Горњој Лијесци служио је јереј Саво Тривковић. После пасхалне вечерње молитве у храму Светог цара Лазара одржано је такмичење у избору најљепшег и најтврђег јајета. Као и ранијих година од приложника храмова обезбеђена су васкршња јаја, која су на крају богослужења подјељена присутним вјерницима.

Протојереј-ставрофор Александар Топаловић