ОБАВЈЕШТЕЊЕ ВЈЕРНИЦИМА ПАРОХИЈА ВИШЕГРАДСКИХ
01.04.2020.

Драга браћо и сестре,

Сходно мјерама владе Републике Српске и кризног штаба општине Вишеград обавјештавамо вас о мјерама заштите и начину обављања вјерских обреда у току трајања прописаних мјера до 13.априла 2020.године.

Богослужења у парохијским храмовима у Вишеграду служиће се редовно као и до сада. Вјерници који долазе на богослужења морају предузети мјере заштите (обавезне маске и рукавице), као и поштовати размак између појединаца у храму од најмање 1 метар. У храмовима ће бити редовно примјењивана мјера дезинфекције. Позивају се старији вјерници од 65 година да поштују мјере о самоизолацији и да ће по позиву парохијски свештеници долазити да их причесте у њиховим домовима. Позивамо здравствено ризичне групе вјерника (хроничне болеснике, оне које имају било какве тегобе,температуру и сл.) да избјегавају доласке у храмове. Сахране и парастоси обављаће се само уз присуство уже породице. Препоручује се домаћинима који славе крсну славу Светог праведног Лазара да ове године славску трпезу припреме за уски круг породице. Прекаде за славу и ломљење славских колача свештеници ће обављати као и до сада уз мјере заштите. За вријеме прекађивања у храм ће моћи ући ограничен број вјерника, такође са обавезним мјерама заштите (маска и рукавице)као што пропис кризног штаба и налаже.

Ове мјере општинског кризног штаба су прописане до 13.априла 2020.г. О мјерама после овог периода благовремено ћемо вас обавјестити. Надамо се да ће прописане мјере дати позитивне резултате и да ћемо празник Васкрсења Господњег дочекати без мјера заштите или бар са минималним ограничењима, а то би значило да је пошаст побјеђена. Са вјером и надом у помоћ Божију и да наше молитве буду услишене желимо вам свако добро од Господа.

30.март 2020.г.
УПРАВЕ ПАРОХИЈА