МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ВИШЕГРАДУ
23.02.2019.

Данас у Петак, 22. фебруара 2019. године, Његово Високопреосвешетснтво Господин Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио је Вишеград. Прије свега, Високопреосвећени је посјетио храм св. кнеза Лазара у Андрић-граду гдје су га дочекали арх. намјесник вишеградско-гораждански протојереј-ставрофор Александар Топаловић и старјешина односног храма протојереј-ставрофор Драган Вукотић.

 

Након што је погледао уградњу капитола на носивим стубовима централне куполе овога храма Високопреосвећени је дао упутство и благослов за почетак осликавања олтарске апсиде и олтара овога храма.  Такође, Високопреосвећени је одредио мјесто градње будућег звоника  и благословио почетак радова на овом пројекту.

У наставку Високопреосвећени је са ликовним умјетником Бранком Никитовићем разговарао о организацији умјетничко-ликовне колоније 2019.  посвећене обиљежавању 500-година Српске горажданске штампарије.  Такође, разговарало се о Свечаној духовној академији  посвећеној 800-годишњници јубилеја аутокефалности Српске православне Цркве која ће бити одржана у Андрићграду 27. јуна 2019. године.

Љетопис РаНиКо