Крсна слава храма Светог кнеза Лазара у Андрићграду свечано прослављена
04.07.2017.

Крсна слава храма Светог кнеза Лазара и свих српских мученика у Андрићграду свечано је прослављена. Литургијским сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор др Владимир Ступар уз саслужење свештенства Митрополије дабробосанске. Отац Владо је после прочитаног јеванђелског слова бесједио на тему празника и јеванђеља, честитавши празник и славу храма вјерном народу.

На Литургији били су присутни и представници општинских власти, донатори храма и многобројни гости са стране који су са нама подјелили радост празника. Велики број вјерника примио је Свету тајну причешћа, после које је свештенство са народом учинило трократни опход око храма и испред њега сломило славски колач и освештало икону Св. кнеза Лазара – рад у мозаику госпође Бисенија Тарашченко.

ВИШЕ СЛИКА НА ОВОМ ЛИНКУ

Свештеник Средоје се уз честитку славе захвалио свима који на било који начин помажу свети храм, који су помагали и који ће га помагати и овом приликом уручио скромне дарове у име храма господину Зорану Ђондовићу који је финансирао цјелокупну израду мозаика (иконе Св. лазара), господину Зорану Нешићу, господину Драгану Шпињу и његовом брату који су даривали позлаћени крст подигнут на куполу храма и Општини Вишеград – господину Младену Ђуревићу – за помоћ и изузетну сарадњу коју Општина пружа храму.
Захваљујемо се и свим нашим вјерницима које овде не поменусмо због мноштва имена – али Ти Господе имена њихова знаш и награди их благошћу својом.
_________________
СПЦ Вишеград