Донирана средства за звоно испред Храма у Андрићграду
26.09.2018.

Представници Српског националног савјета Црне Горе донирали су средства за звоно у храму Светог Цара Лазара у Андрићграду.

Предсједник овог Савјета Момчило Вуксановић је казао да ову донацију доживљава као велики благослов, додајући да му је част да учествује и помогне у реализацији великог пројекта творца Андрићграда Емира Кустурице.

„Уз помоћ добрих људи смо успјели да прикупимо средства која су била неопходна“, у циљу превазилажења, како је рекао, вјештачки постављених препрека између једног народа.

Старјешина храма Драган Вукотић је нагласио да је данас велики дан за српску православну црквену општину.

„У име храма  Светог Цара Лазара, желим да се најискреније захвалим донаторима, прије свега, Српском националном савјету из Црне Горе, начелнику Ђуревићу, Сави Ерићу, мјештанима Вишеграда, парохијанима, те свим другим људима који су својим донацијама помогли у исплати звона“, навео је Вукотић.

Он је рекао да посебну захвалност дугује и творцу звона Младену Комленовићу, који је имао разумјевања и стрпљења да се средства обезбједе.

Младен Комленовић је истакао је да су у околини Вишеграда радили звона за манастире у Добруну, Вардишту, Дражевини, те за православне храмове широм свијета.

Начелник вишеградске општине Младен Ђуревић је навео да ће ова општина помоћи у финансирању израде звоника, те да ће и убудуће помагати све вјерске објекте на територији Вишеграда.

Управа парохије