Васкрс у Сарајеву
10.04.2018.

Уистину се може констатовати и рећи да је овогодишња (2018) прослава Васкрса у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву била величанствена и достојна великог празника Васкрса. Осим у Саборном храму Васкрс је величанствено прослављен и у свим храмовима како Сарајева тако исто широм Митрополије Дабробосанске.

Свету архијерску литургију у Саборном храму служио је Високопреосвећени митрополит Дабро-босански Господин Хризостом уз саслужење протојереја-ставрофора: Јадрана Даниловића, Илије Чупића, Владимира Ступара и Владислава Топаловића, протојереја Велимира Дивљановића, јереја: Дејана Бакмаза, Немање Лакића и Немање Ђуреиновића те ђакона Будимира Гардовића, а  СПД “Слога“ из Сарајева пјевало је на светој арх. литургији. Саборску посланицу СПЦ прочитао је протојереј-ставрофор проф.др. Владислав Топаловић.

На крају свете литургије Високопреосвећени је честитао Васкрс и пожелио да “Свјетлост Христова Васкрсења просвјетли срца, душе и бића свих нас“, а потом је сваком појединачно честитао Васкрс подјеливши  васкршња јаја.
Љетописац РаНиКо