Упутства за донације

Помаже Бог свима који сте на страници нашег сајта за донације!

Страницу која је раније постојала редизајнирали смо тиме што смо сада омогућили да наши верници на један бржи и лакши начин могу да дају прилог храму у новцу – или да исти уколико тако желе усмере за одређени ЦРКВЕНИ ПРЕДМЕТ који ће бити Ваш дар и прилог Цркви. На сваки богослужбени предмет који ће бити на овој страници за који се одлучите да приложите и тиме помогнете и уградите себе у опремање новоподигнутог – величанственог храма Светог цара Лазара у Вишеграду – Андрићграду – ми ћемо ставити плочицу са Вашим именом или именом Вама драге особе у чије име желите да приложите. На истој овој страници објавићемо Вашу донацију, било да се ради о приложеном предмету или приложеном новцу.

Због великог броја приложника, овде на сајту објављиваћемо имена оних чији прилог буде 100 КМ / 50 € и више независно од тога да ли су то лично приложили у Светом храму или банковно. Уколико неко жели да дарује анонимно нека то и наведе. О свему се можете детаљније информисати пишући на e-mail sandricx2@gmail.com или контактирајући старешину храма у Андрићграду, свештеника Средоја Андрића на телефон: +387 65 678-550

Све оне који донирају мањи износ од наведеног молимо још једном за разумевање, јер због великог броја нећемо бити у могућности да све евидентирамо овде на сајту – што свакако не значи да Вас Бог неће наградити својим благословом.

Прилог за храм Св. цара Лазара и свих српских мученика у Андрићграду можете уплатити на жиро-рачун у Развојној банци АД на број:

562-006-811511-67-16

Инструкције за девизне уплате можете погледати у документу:


Донације

Поштовани корисници сајта и сви људи добре воље,

Помаже Бог!

Дио ове странице намјењен је за све оне који желе, могу и хоће да помогну Црквену општину вишеградску и тако омогуће реализацију, како материјалних, тако и духовних иницијатива и пројеката од којих ће сви имати користи.Црквена општина вишеградска у свом духовном и јурисдикцијском кругу има четири храма: Саборни храм у Вишеграду – Андрићграду, храм на Мегдану и два подручна храма: један у Вишеградској Бањи а други у Блацама низводно реком Дрином где се налази и спомен обиљежје жртвама Другог свјетског рата са капелом која је у изградњи. Као и сваки други објекат – тако и наше храмове потребно је одржавати како споља, тако и унутра како би на достојан начин одсликавали нашу вјеру и љубав према Христу, Цркви и Србском роду и како се никад не би постидјели пред другима да кажемо: ко смо, шта смо и где припадамо! Љепота и сјај наших храмова је одувек кроз историју била одлика Србских владара и задужбинара. Црква је материјално увек егзистирала на помоћи свога рода и других добронамерних људи. Стога молимо и позивамо све, како појединце тако и државне Установе који имају могућност да допринесу уређењу наших храмова да своје уплате изврше на наведене рачуне у власништву Црквене општине Вишеград.

Бог Вас благословио и сваким добром и изобиљем вратио.

ПРЕДСЕДНИШТВО
ЦРКВЕНОГ ОДБОРА

Ваше прилоге можете уплатити на следеће рачуне у власништву Црквене општине Вишеград код РАЗВОЈНЕ БАНКЕ А.Д.

 

РАЧУН У ДОМАЋОЈ ВАЛУТИ – KM

  • 562-006-00001747-04

ДЕВИЗНИ РАЧУН ЗА СЛЕДЕЋЕ ВАЛУТЕ:

EUR; USD; AUD; CAD; CHF; DKK; GBP; HRK; HUF; JPY; NOK; SEK;

  • BA395620068086957228

 

Прималац: СПЦ ОПШТИНА ВИШЕГРАД

 

УПЛАТЕ БЕЗ НАЗНАКЕ ИДУ НА РАЧУН ЦРКВЕ У ВИШЕГРАДУ

  • ЗА СПОМЕН КАПЕЛУ СТАВИТИ НАЗНАКУ „ЗА СПОМЕН КАПЕЛУ“
  • ЗА ДОНАЦИЈУ ЦРКВИ У ВИШЕГРАДСКОЈ БАЊИ СТАВИТИ НАЗНАКУ „ЗА ВИШЕГРАДСКУ БАЊУ“
  • ЗА ДОНАЦИЈУ ЦРКВИ У БЛАЦАМА СТАВИТИ НАЗНАКУ „ЗА ЦРКВУ У БЛАЦАМА“

 

Your donations may be paid into the following accounts of the Clerical municipality of Visegrad in RAZVOJNA BANKA

NATIONAL CURRENCY ACCOUNT – KM

  • 562-006-00001747-04

FOREIGN CURRENCY ACCOUNT:

EUR; USD; AUD; CAD; CHF; DKK; GBP; HRK; HUF; JPY; NOK; SEK;

  • BA395620068086957228

Recipient: SOC The Municipality of Visegrad

 

PAYMENTS WITHOUT INDICATION ARE FOR THE CHURCH IN VISEGRAD

  • FOR MEMORIAL CHAPEL INDICATE ‘FOR MEMORIAL CHAPEL’
  • ЗDONATION FOR THE CHURCH IN VISEGRAD SPA INDICATE ‘FOR VISEGRAD SPA’
  • FOR THE CHURCH IN BLACE INDICATE ‘FOR THE CHURCH IN BLACE’