У акцији за дјецу у енклавама на Косову и Метохији прикупљено више од 1.700 пакетића
29.03.2018.

 

У акцији „Православног центра за младе Митрополије дабробосанске“ прикупљено је више од 1700 пакета помоћи за српску дјецу на Косову и Метохији у којој су учествовали ученици основних и средњих школа на подручју наше Митрополије.

Испред наше Православне Цркве у Вишеграду захваљујемо се директору ОШ у Вишеграду, господину Момиру Радојчићу на љубазности и ефикасности, као и свим наставницима, учитељима и радницима школе који су анимирали и дјеци помагали у прикупљању пакетића. Само испред наше школе прикуљено је 180 пакетића за један веома кратак временски период. Поносни смо на нашу дјецу и њихове родитеље који су учествовали у акцији и који су од себе одвојили да би друге даровали.

Да радост Васкрсења Христовог се и нашим малим и скромним поклонима увећа и увелича код наше дјеце и браће на Косову и Метохији, знајући да неко мисли на њих. Нека и њима и свима Вама буде срећан и Богом благословен празник Христовог Васкрсења и од Бога Вам свако добро желимо!

Хвала дјецо, хвала родитељи, хвала управи школе!

(Више слика на нашој Facebook страници)

СПЦ Вишеград

Ученици основних и средњих школа из општина на подручју Митрополије дабробосанске у Републици Српској прикупили су више од 1.700 пакета помоћи за српску дјецу на Косову и Метохији, речено је СРНИ у Православном центру за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“ у Источном Сарајеву.

Акција је организована другу годину узастопно поводом васкршњих празника, уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, под мотом „Подијелимо радост Васкрса са дјецом Косова и Метохије“, у организацији Православног центра.

У пакетима се налази школски прибор, хигијенске потрепштине, играчке и гардероба, те васкршње поруке.

Из Православног центра кажу да је акција покренута поводом предстојећег највећег православног празника – Васкрсења Христовог, како би дјеца у српским енклавама на Косову и Метохији, која живе у веома тешким условима, знала да дјеца из Српске мисле на њих.

„Сви смо ми, као хришћани, позвани да чинимо дјела милосрђа и љубави, и то је најљепши начин исказивања свог идентитета као хришћанског“, поручили су из Центра.

Пакети ће бити достављени Канцеларији за добротворни рад Епархије рашко-призренске, која ће их подијелити дјеци на Косову и Метохији током васкршњих празника.

Из Православног центра захвалили су на успјешно спроведеној акцији директорима, наставном особљу и вјероучитељима основних и средњих школа, као и општини Источно Ново Сарајево, хуманитарној организацији „World Vision“ и пекари „Златно зрно“ из Источног Сарајева.

Извор: СРНА