Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Вјероучитељ Милош Шимшић

Рођен је у Вишеграду 1975. године. Основну и средњу школу завршио је у родном граду. По завршеној средњој школи уписује Богословски факултет у Фочи.
Дипломирао је из предмета Историја хришћанске цркве на тему „Калвинизам“. Од 2001. године ради као вјероучитељ у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду. Ожењен је и има двоје дјеце.Вјероучитељ Бране Кузмановић

Рођен 28. фебруара 1980. године у Вишеграду од оца Михаила и мајке Славе. Основну школу је завршио 1995. године у Вишеграду после које уписује петоразредну Богословију и бива послат у Призрен у Богословију „Светог Ћирила и Методија“ где завршава четири разреда. Услед ратних збивања у том делу српске земље школа се премешта и свој рад наставља у Нишу где Бране завршава пети разред и матурира 2000-те године. Исте године бива постављен за вјероучитеља у ОШ у Вишеграду и уписује Теолошки факултет „Светог Василија Острошког“ у Фочи. Године 2001. одлази на одлсужење војног рока после кога поново наставља свој вјероучитељски рад у Вишеграду. Живи и ради у Вишеграду.

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике