Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Прва парохија

Јереј Драган Вукотић

Рођен је 1. новембра 1977. године у Сарајеву од оца Славољуба, свештеника, и мајке Ђурђице рођене Милићевић. Основну школу завршио је у Олову, а петоразредну Богословију у Сремским Карловцима 1997. године. Потом се уписао на Духовну академију Светог Василија Острошког у Србињу. После ступања у брак са Миљаном Милић рукоположен је за ђакона 3. марта а за свештеника 1. јула 2001. године од митрополита Николаја. Постављен је на Четврту парохију у Вишеграду где се и данас налази. У браку са Миљаном има децу: Луку, Анастасију и Милицу.


КОНТАКТ:

Јереј Драган Вукотић - четврта парохија вишеградска

Милоша Обилића 13 Вишеград

Контакт: 058/623-048; моб: 065/796-626

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике