Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Пета парохија

Јереј Саво Тривковић

Јереј Саво (Драгана) Тривковић, рођен 27. јануара 1989. године у Ужицу. Основну школу завршио у Вишеграду. По благослову блаженопочившег Митрополита Николаја (Мрђе) богословију "Св. Саве" завршио у Београду од 2004. до 2008. године. Исте године се уписије на Богословски факултет "Св. Василије Острошки" у Фочи и дипломира у фебруару 2013. на тему "Постмодерна теологија". Тренутно ради на одбрани мастер рада "Могућност Христологије одоздо по о.Јустину Ћелиском". У чин ђакона рукоположио га је епископ Григорије (Дурић) у Тврдошу 2014, а на Сокоцу 2016. у чин јереја. Ожењен је Сањом (Слагало) Тривковић. Тренутно постављен на Пету вишеградску парохију.


КОНТАКТ:

Јереј Саво Тривковић

Контак: моб: 065/428-499

Електронска пошта: djakonsavotrivkovic@gmail.com

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике