Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Парастос изгунилим Руским војницима

У суботу 5. новембра 2011-те године у 12 часова биће одржан парастос изгунилим руским војницима у последњем отаџбинском рату. Парастос ће служити свештенство вишеградског храма у храму на Мегдану након чега ће се сви присутни сабрати на Војничком гробљу где ће бити освећење спомен обиљежја за сву нашу изгинулу православну браћу руску који су дали своје животе за оно што данас имамо, а то је слобода и Република Српска. Парастосу ће присуствовати руска и спска делегација на челу са председником Удружења српско-руске заједнице "Завјет" из Београда Љубишом Ристић.

+ + +

Спомен-обиљежје на Војничком гробљу у Вишеграду саградио је вајар Небојша Савовић у вертикалној форми, а састоји се од 12 елемената и висок је четири метра.

+ + +

Позивамо све да присуствују овом молитвеном сабрању, да се Богу помолимо за покој душа и поздравимо нашу браћу Русе.

Администратор


 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике