Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Упокојио се Михајло (Стјепан) Томић

У шездесет првој години живота упокојио се Михајло (Стјепан) Томић из Вишеграда. Изненада, не болујући, преминуо је Мика, како су га сви од милоште звали и преселио се у вечни небески свет, 18. марта 2013. године. Сахрани која је била на градском гробљу у Косову Пољу 20. марта 2013 г. у 13 часова, присуствовао је велики број верног народа, родбине, браће, пријатеља и оних који су га познавали и по добру памтили са разних страна - дошли су да га испрате са молитвом и сузама. Опело су служили: надлежни свештеник Средоје Андрић, о. Милосав Видаковић, о. Александар Топаловић и о. Драган Вукотић. Вјечан му помен!


 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике