Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Пливање за Часни крст на Богојављење 2013.

Као и претходних година на празник Богојављења 19. јануара 2013. Црквена општина Вишеград ће у сарадњи са оштинским структурама и другим активистима организовати, уз скроман пропратни програм такмичење у пливању за ЧАСНИ КРСТ у хладној ријеци Дрини.

Позивамо све заинтересоване да се одазову такмичењу како би ову традицију наставили и учинили што свечанијом и занимљивијом, а сам Празник прославили онако како то нама доликује. После Св. Литургије која ће бити служена у храму на Мегдану у 9 часова приступиће се извођењу овог - свакако храброг подвига. Такође позивамо и све вјернике и суграђане да својим присуством пропрате овај догађај те тако дају подршку нашим храбрим такмичарима.

Такмичари се могу пријавити на телефон: +387 65 796-626 свештенику Драгану Вукотићу и договорити око детаља.
_________________
СПЦ Вишеград


 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике