Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Митрополит Хризостом служио литургију у храму Рођења Пр. Богородице, посетио капелу у Старом Броду и храм у Андрићграду

22. октобар 2017.

Његово високопреосвештенство, Митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану и беседио на тему Јеванђеља и значаја Светих отаца васељенских сабора.

(Већи део беседе можете преслушати у аудио запису овде на нашем сајту.)Митрополит је истакао да му је задовољство да после дужег низа година у овом храму у ком није било архијерејске литургије - он данас дође и служи, да се сретне са народом, да га види и упозна и пожелео да овакви молитвени сусрети, ако Бог да буду још чешћи.После Свете литургије Митрополит је са свештенством и народом остао на послужењу које је уприличено у црквеном дому.

Дан пре, у суботу, Митрополит је посетио зграду општине Вишеград, спомен капелу у Старом Броду и храм "Светог цара Лазара и свих Српских мученика" у Андрићграду.


_______________________
пр.јереј Средоје Андрић

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике