Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Свештенство намјесништва горашко-вишеградског на заједничком окупљању у Сопотници

19. октобар 2017.

У недељу 15.октобра 2017.г други пут у организацији намјесништва горашко-вишеградског се окупљају свештеници овог намјесништва са својим породицама на заједничко дружење. Циљ овог окупљања је размјена искустава међу свештеницима и зближавање свештеничких породица. Први овакав сусрет уприличен је прошле године у Вишеграду. Овај пут је домаћин био о.Михајло Андрић.

У Сопотници крај храма Св.Георгија обављен је и помен преминулим свештеницима из породице Косорић, који су годинама службовали у Горажду.

Договорено је да се следеће окупљање одржи на Борикама у организацији свештеника из Рогатице. Осим активног свештенства овом догађају су се одазвали и свештеници који су завршили своју активну службу.
________________________
Протојереј ставрофор Александар Топаловић

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике