Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Прослављена Мала Госпојина, слава храма и града Вишеграда

23. септембар 2017.

У присуству великог броја верника, представника власти и гостију - на Мегдану, у храму Рођења Пресвете Богородице, свештенство из Вишеграда и суседних општина служило је Свету Литургију и после причешћа сломило славски колач.

Испред храма уприличена је трпеза љубави за све присутне, после које је учињен опход око храма и свечана литија која се кретала од храма до зграде општине у Андрићграду, где је такође преломљен славски колач у присуству начелника општине, радника, великог броја народа и званица.

Свим вјерницима честитамо славу храма и града, да пресвета Богородица буде заштитница и заступница пред престолом Христа свих оних које је са вером призивају и молитву узносе.
_______________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике