Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Молебан за почетак нове школске године

7. септембар 2017.

Руководећи се речима Господа Исуса Христа: "Пустите дјецу нека долазе к мени и не браните им, јер таквих је царство небеско" и имајући виду да се благодат Божија излива на све нас у заједници (Цркви) кроз молитву и причешће, позивамо све ученике, учитеље, наставнике и све просветне раднике, као и родитеље на Литургију и молитву за почетак нове школске године.

Да Христос отвори умове наше и просветли срца наша, како би знање које усвајамо користили на добро, славећи Бога, а све на добро своје и свога рода!

- Храм Св. цара Лазара у Андрићграду 10. септембар 2017.
- Света литургија, причешће и молитва у 9 часова
Послужење испред храма за све присутне

Да нам сваки нови дан - буде с Христом радостан!
Срећан, успјешан и Богом благословен почетак нове школске године првачићима и ученицима свих разреда, као и њиховим родитељима и учитељима.
__________________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике