Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Литургија и молебан за почетак нове школске године

10. септембар 2017.

Данас су наша дјечица на Литургији и причешћем, на њима и нама тајанствен начин, а често и несхватљив и њима и одраслима, засигурно примили благодат и снагу да корачају кроз живот и школу, да стичу знање и мудрост и израстају у честите људе који ће знати сутра, да су Христос и Црква њихово "прибјежиште", радост, ослонац и спасење. У животу наићићете и на успоне и падове, али са Христом ћете знати да се у успонима не "понесете", а у "падовима" недеморалишете. Вјера и благодат Божија даће вам снагу, исту ону као данас, можда невидљиву, али увијек присутну и душом опипљиву.

Нек вам је сретан почетак школе! Хвала на доласку дјеци, наставницима, директору и родитељима и на спасење вам причешће.

Срећно :)
__________________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике