Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Крсна слава храма Светог кнеза Лазара и свих српских мученика у Андрићграду свечано прослављена

04. јул 2017.

Крсна слава храма Светог кнеза Лазара и свих српских мученика у Андрићграду свечано је прослављена. Литургијским сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор др Владимир Ступар уз саслужење свештенства Митрополије дабробосанске. Отац Владо је после прочитаног јеванђелског слова бесједио на тему празника и јеванђеља, честитавши празник и славу храма вјерном народу.На Литургији били су присутни и представници општинских власти, донатори храма и многобројни гости са стране који су са нама подјелили радост празника. Велики број вјерника примио је Свету тајну причешћа, после које је свештенство са народом учинило трократни опход око храма и испред њега сломило славски колач и освештало икону Св. кнеза Лазара – рад у мозаику госпође Бисенија Тарашченко.

ВИШЕ СЛИКА НА ОВОМ ЛИНКУ

Свештеник Средоје се уз честитку славе захвалио свима који на било који начин помажу свети храм, који су помагали и који ће га помагати и овом приликом уручио скромне дарове у име храма господину Зорану Ђондовићу који је финансирао цјелокупну израду мозаика (иконе Св. лазара), господину Зорану Нешићу, господину Драгану Шпињу и његовом брату који су даривали позлаћени крст подигнут на куполу храма и Општини Вишеград - господину Младену Ђуревићу – за помоћ и изузетну сарадњу коју Општина пружа храму.
Захваљујемо се и свим нашим вјерницима које овде не поменусмо због мноштва имена – али Ти Господе имена њихова знаш и награди их благошћу својом.
_________________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике