Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Саво Ерић са породицом из Зворника донатор црквеног звона за храм у Андрићграду

21. јун 2017.

За здравље породице Ерић: Сава, Јоке, Јелене, Љубице, Петра и Душане из Зворника, Господин Саво је за храм "Св. цара Лазара и свих српских мученика“ у Андрићграду приложио мало звоно уплативши директно ливници „Лиграп“ из Тополе цјелокупни износ новца, не само за звоно, већ и за носећи јарам, у износу од 3922е.

Господина Саву смо позвали да буде наш гост за Видовдан – крсну славу храма, али због славе у својој фирми, каже, није у могућности да дође.

Овом приликом, њему и свим нашим вјерницима честитамо долазећи празник Видовдан, дан српског опредјељења, ако је мјерити по ријечима Св. цара Лазара и стиха из епске пјесме: „Земаљско је за малена царство, а небеско увјек и довјека“.

Хвала брату Сави и његовој породици и свим нашим приложницима који се уграђују у „дом Господњи“ својим одрицањем на било који начин.

Ускоро ћемо објавити сакупљени износ новца од приложника за средње звоно (308 кг) и план одплате великог звона тешког 612 кг.

Да звона звоне – да прославимо Видовдан!
__________________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике