Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Скупљање прилога за звона

14. фебруар 2017.

Управа храма Светог цара Лазара у Андрићграду обавјештава и моли људе добре воље, приватне и друштвене субјекте да сходно својим могућностима приложе новчана средства за куповину црквених звона за храм Светог цара Лазара и свих Српских мученика у Андрићграду.

На једној од Светих Литургија већ смо најавили да ћемо почети прикупљање прилога, а сада ево и овим путем желимо да упознамо парохијане и вјернике из нашег града, земље и иностранства да дају свој допринос и да се звона што прије „огласе“ са мјеста гдје се Богу молитва узноси.

Неки наши парохијани и вјерници са стране већ су дали своје прилоге, не желећи да им се помињу имена, што је свакако јеванђелски. Међутим, због увида и што би рекли „транспарентности“ ја сам за то да се прилози објаве, па ћемо два пута мјесечно допуњавати и објављивати сакупљени износ, са иницијалима приложника са десне стране на нашем сајту или кликом *ОВДЕ* - (погледати на дну странице)

Цијена звона је 18 e по килограму, плус додатни трошкови носеће конструкције. Прво звоно биће тешко од 300 до 330 кг. У плану је куповина три звона, па ћемо вас о даљим активностима обавјештавати.

Уколико неко жели детаљније информације може контактирати свештеника Средоја Андрића на телефон: +387 65 678 550 или на e-mail: sandricx2@gmail.com

Упутства за уплате на жиро рачун

Прима: Храм Светог цара Лазара - Вишеград, Андрићград

Број рачуна у НЛБ Развојној банци у КМ је: 562-006-811511-6716

Сврха дознаке: Прилог за звона

___________________________________________

Инструкције за девизне уплатеАко Бог да да ускоро звона звоне!
Хвала вам! Са Божијим благословом!
_______________________
протојереј Средоје Андрић

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике