Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Четврта Васкршња туцијада 2017 - Храм Св. цара Лазара - НАЈАВА

9. април 2017.

Храм Светог цара Лазара у Андрићграду на ВАСКРС ВЕЧЕ у 18 часова организује четврту по реду Васкршњу туцијаду за дјецу и омладину. За најтврђе васкршње јаје моћи ће да се такмиче само они који из храма одаберу и узму јаје, а не они који донесу јаје са собом. Постоје разноразни премази :) камуфлаже :) - па јесте кокошије - није кокошије :) .... тога сада неће бити. Мислимо да је та наша одлука поштена и нема љутње. :)

За најљепше нашарано јаје жири ће бирати јаја која дјеца донесу, а награђена ћемо задржати у храму и изложити да се виде у току васкршњих дана.

Главне награде обезбједио је храм Светог цара Лазара, а уколико неко од приватника, предузетника или лично жели да буде спонзор неких од награда или да на било који начин учествује и помогне у припреми послужења за све присутне, може да се јави на телефон 065678550 (о.Средоје Андрић).

Спонзорима и донаторима захвалићемо после манифестације када ћемо и на сајту објавити имена побједника и спонзора.

ПРОГРАМ НА ВАСКРС ВЕЧЕ:

- Пасхално вечерње у 18 часова
- Музичко представљање Дјечијег хора "СУНЦЕ" из Вишеграда са диригентом Маријом Митровић
- Такмичење за избор најтврђег и најљепшег јајета
- Послужење за све присутне


ХИСТОС ВАСКРСЕ! СРЕЋАН И БЛАГОСЛОВЕН ПРАЗНИК СВИМА!
______________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике