Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Донације

Поштовани корисници сајта, пријатељи Цркве и свога рода – Помаже Бог!

Дио ове странице намјењен је за све оне који желе, могу и хоће да помогну Црквену општину вишеградску и тако омогуће реализацију, како материјалних, тако и духовних иницијатива и пројеката од којих ће сви имати користи.Црквена општина вишеградска у свом духовном и јурисдикцијском кругу има четири храма: Саборни храм у Вишеграду - Андрићграду, храм на Мегдану и два подручна храма: један у Вишеградској Бањи а други у Блацама низводно реком Дрином где се налази и спомен обиљежје жртвама Другог свјетског рата са капелом која је у изградњи. Као и сваки други објекат – тако и наше храмове потребно је одржавати како споља, тако и унутра како би на достојан начин одсликавали нашу вјеру и љубав према Христу, Цркви и Србском роду и како се никад не би постидјели пред другима да кажемо: ко смо, шта смо и где припадамо! Љепота и сјај наших храмова је одувек кроз историју била одлика Србских владара и задужбинара. Црква је материјално увек егзистирала на помоћи свога рода и других добронамерних људи. Стога молимо и позивамо све, како појединце тако и државне Установе који имају могућност да допринесу уређењу наших храмова да своје уплате изврше на наведене рачуне у власништву Црквене општине Вишеград.

Бог Вас благословио и сваким добром и изобиљем вратио.

ПРЕДСЕДНИШТВО
ЦРКВЕНОГ ОДБОРАВаше прилоге можете уплатити на следеће рачуне у власништву Црквене општине Вишеград код РАЗВОЈНЕ БАНКЕ А.Д.РАЧУН У ДОМАЋОЈ ВАЛУТИ – KM

  • 562-006-00001747-04


ДЕВИЗНИ РАЧУН ЗА СЛЕДЕЋЕ ВАЛУТЕ:

      EUR; USD; AUD; CAD; CHF; DKK; GBP; HRK; HUF; JPY; NOK; SEK;

  • BA395620068086957228


Прималац: СПЦ ОПШТИНА ВИШЕГРАД


УПЛАТЕ БЕЗ НАЗНАКЕ ИДУ НА РАЧУН ЦРКВЕ У ВИШЕГРАДУ

  • ЗА СПОМЕН КАПЕЛУ СТАВИТИ НАЗНАКУ „ЗА СПОМЕН КАПЕЛУ“
  • ЗА ДОНАЦИЈУ ЦРКВИ У ВИШЕГРАДСКОЈ БАЊИ СТАВИТИ НАЗНАКУ „ЗА ВИШЕГРАДСКУ БАЊУ“
  • ЗА ДОНАЦИЈУ ЦРКВИ У БЛАЦАМА СТАВИТИ НАЗНАКУ „ЗА ЦРКВУ У БЛАЦАМА“


Your donations may be paid into the following accounts of the Clerical municipality of Visegrad in RAZVOJNA BANKANATIONAL CURRENCY ACCOUNT - KM

  • 562-006-00001747-04


FOREIGN CURRENCY ACCOUNT:

      EUR; USD; AUD; CAD; CHF; DKK; GBP; HRK; HUF; JPY; NOK; SEK;

  • BA395620068086957228


Recipient: SOC The Municipality of Visegrad


PAYMENTS WITHOUT INDICATION ARE FOR THE CHURCH IN VISEGRAD

  • FOR MEMORIAL CHAPEL INDICATE 'FOR MEMORIAL CHAPEL'
  • ЗDONATION FOR THE CHURCH IN VISEGRAD SPA INDICATE 'FOR VISEGRAD SPA'
  • FOR THE CHURCH IN BLACE INDICATE 'FOR THE CHURCH IN BLACE' 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике