Празник Васкрсења Господњег
02.05.2019.

У духу радосне жалости како црквени богослужбени тон и налаже у свим храмовима црквене општине вишеградске служена су богослужења у данима Велике недеље.

У храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану у 17.00 часова на Велики Петак служено је вечерње богослужење са изношењем Плаштанице.

 

У храму Светог цара Лазара и свих српских и косовских мученика у Андрићграду у 19.00 часова.

Васкршњом поноћном литургијом у Андрићграду почело је молитвено празновање највећег празника, празника над празницима, Вскрсења Господњег. Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Драган Вукотић уз саслужење протојереја-ставрофора Богдана Станишића, протојереја Средоја Андрића и ђакона Василија Пајевића.

У велоком броју вјерника у храму на Мегдану васкршња литургија је служена у 5.00 часова. Литургију је предводио протојереј-ставрофор Александар Топаловић уз саслужење протојереја-ставрофора Милосава Видаковића и јереја Сава Тривковића.

Васкршњу литургију у храму Свете Тројице у Блацама служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Рајко Цвјетковић.

Пасхално вечерње служено је у храму цара Лазара, у наставку је организована традиционална туцијада. Награду за најтврђе јаје однио је Бориша Микавица. У избору за најљепше јаје прву награду је добио Кристијан Крсмановић, другу награду Маша Ставњак и трећу Милош Ђуричић.

На други дан Васкрса света литургија је служена у храму зачећа светог Јована Крститеља у вишеградској бањи. Литургију је служио протојереј-ставрофор Богдан Станишић уз саслужење јереја Сава Тривковића. У традицијоналној туцијади награду за прво мјесто однио је Страхиња Пецикоза, а за најљепше јаје Вук Радојевић.

Свим парохијанима вишеградских парохија и свим православним вјерницима свештенство црквене општине вишеградске жели сретене и Господом Богом благословене Васкршње празнике.

ХРИСТОС   ВАСКРСЕ   

                                                                                                                                  јереј Саво Тривковић