Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Епископ Максим и познати светски иконописац о.Стаматис Склирис у Андрићграду

30. јун 2014.

У недељу 29. јуна, дан после освећења новоподигнуте богомоље, Његово преосвештенство, епископ западно-амерички Максим са свештенством вишеградским и гостима са стране служио је свету Архијерејску литургију у храму „Светог кнеза Лазара и свих српских мученика“ у Андрићграду – Вишеграду.

Епископ је заблагодарио Господу Богу на дивноме дану и дару, као и ктиторима који подигоше величанствени свети храм у коме се узноси молитва и жртва Богу.

После Свете литургије Епископ је са свештенством и верницима, а уз послужење и окрепљење провео време у разговору истичући значај Литургијског сабрања, али и сабрања и окупљања после Литургије. Разговору и дружењу присуствовао је и светски познати иконописац и свештеник Стаматис Склирис

Захваљујемо епископу западно-америчком Максиму и оцу Стаматису на њиховом доласку и благослову.
__________________
Администратор


Get it on Google Play

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике