НА ХРАМУ СВ. ЈОВАНА КРСТИТЕЉА У ТУРБЕТУ ПОЛУПАНА СТАКЛА НА ПРОЗОРИМА
04.10.2018.

Дана 03.10.2018. године у 10:00 часова у редовном обиласку цркве  Светог  Јована  Крститеља у Турбету затекао сам полупана стакла на прозорима. Одмах сам позвао полицију која је за пет минута стигла на лице мјеста и том приликом позвали Крим инспекторе на увиђај. Крим инспектори су извршили увиђај и пронашли одговарајуће доказе, те о свему предузели предвиђене радње о проналаску починиоца.

Захваљуjући брзом интервенцијом и ангажованости полиције на проналаску починиоца овог срамног дјела, исти су пронађени и приведени у просторије полиције на даљу обраду. Поред цркве Светог Јована Крститеља налази се парохијски дом те је и на њему разбијен један прозор. Ова црква је у протеклим годинама била мета многих несавјесних људи који су је у више наврата обијали и лупали прозоре.

Мотив овог дјела нам није познат. У Турбету од пријератних прекo 3.000 Срба сад живи у 13. домова 16. особа и то све пензионери. Надамо се да ће полиција обавити свој посао одговорно а тужилаштво најстрожије казнити починиоце.

привр.парох травнички     
Протојереј-ставрофор Горан Живковић