ИСПОВЈЕСТ И ПРИЧЕШЋЕ СВЕШТЕНСТВА НАМЈЕСНИШТВА ВИШЕГРАДСКО-ГОРАЖДАНСКОГ
18.04.2021.

По благослову Високопреосвећеног митрополита дабро-босанског господина Хризостома у суботу 17.априла 2021.год. са почетком у 9:00 часова, у храму Светих апостола Петра и Павла у Рудом, служена је св.Литургија и обављена Света тајна исповјести и причешћа свештенства архијерејског намјесништва вишеградско-горажданског. Литургију је служио архијерејски намјесник вишеградско-гораждански протојереј-ставрофор Александар Топаловић уз саслужење протојереја-ставрофора Предрага Масала, јереја Жарка Савића, јереја Сава Тривковића, јереја Драгана Јовића и ђакона Василија Пајевића.

Исповједник свештенства намјесништва вишеградско-горажданског и ове године је био протојереј-ставрофор Милојко Дробњак, пензионисани свештеник. Сво свештенство  је саборно приступило светим тајнама.

О Светим тајнама покајања и причешћа, као и личности св.Јосифа Химнографа бесједио је јереј Саво Тривковић парох пети вишеградски. Истакао је важност саборности и живота кроз покајање, нарочито у данима искушења какви су сада.Бригу за угодно појање на литургији преузели су протојереј-ставрофор Рајко Цвјетковић,протојереј Средоје Андрић и јереј Василије Цвјетковић, уз учешће осталих свештеника и појаца.

У литургијској молитви учествовали су и неколицина парохијана руђанских парохија.

                                           протојереј-ставрофор Александар Топаловић

                   архијерејски намјесник вишеградско-гораждански