Богојављење наше спасење – пливање за часни крст
19.01.2020.

Богојављење наше спасење

„Почетак свјета вода, почетак Јеванђеља Јордан.“

Свети Кирило Александријски

    У вишеградским храмовима служењем светих литургија и освећењем вода прослављен је велики дан за цијелу људску природу, дан када се Бог јави, Свети Дух показа у виду голуба а Оваплоћени Син Божији Исус Христос од Јована крсти.

Десету годину за редом, у славу Свете животворне Тројице, у граду Вишеграду се одржава традиција пливања за часни крст. Ова манифестација  окупља велики број наших вјерника која је превнствено молитвеног духа и у традицији свете цркве.

Међу храбрим пливачима из Вишеграда учешће ове године су узели гости  из Бјељине, Рудог, Фоче, Сокоца и Рогатице. Најстарији а уједно и редовни учесник сваке године Предраг Лимов из Вишеграда, први је допливао до часног крста.

Помоћ црквеној општини вишеградској на ораганизацији манифестације  и ове године је била општина Вишеград, Хотел „Вишеград“, спасилачки тим „Волф“ из Фоче, моторни брод „Соња“, Дому Здравља, цивилној заштити и станици полиције Вишеград. Овим путем се захваљујемо и господину Недељку Перишићу који већ  трећу годину побједнику-најмађем учеснику поклања дукат.

  јереј Саво Тривковић